VDL Nedcar gaat ElectricBrands XBUS en Evetta bouwen

VDL Nedcar gaat ElectricBrands XBUS en Evetta bouwen

Een van Europa’s grootste en modernste autofabrikanten met een omzet van meer dan twee miljard euro gaat de XBUS en Evetta voor ElectricBrands produceren. Electricbrands heeft VDL Nedcar, een gevestigde productiepartner met ruime ervaring, weten te strikken voor de fabricage van haar lichtgewicht elektrische voertuigen.

“We zijn blij dat we in VDL Nedcar niet alleen een productielocatie hebben gevonden, maar ook een financieel stabiel, gezond en innovatief bedrijf dat onze voertuigen gaat bouwen”, zegt Ralf Haller, CEO en oprichter van ElectricBrands verheugd, “VDL Nedcar zal ons vakkundig en met veel ervaring ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van onze modellen. Daarvan profiteren uiteindelijk onze klanten die een van onze voertuigen bestellen of hebben besteld.”

De Nederlandse autofabrikant, gevestigd in Born, heeft zo’n 4.000 medewerkers en 1.400 robots die voertuigen of onderdelen produceren voor verschillende autofabrikanten in Europa. Sinds medio 2014 rolden meer dan een miljoen auto’s van de productielijn in de fabriek van VDL, naast grote volumes auto-onderdelen.


VDL Nedcar is een familiebedrijf met een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling met lange termijn doelen voor ogen. VDL is van mening dat de L7e-klasse van lichte elektrische voertuigen, waaronder de XBUS en Evetta vallen, een groot potentieel heeft voor toekomstige mobiliteit.

“Met de door ElectricBrands ontwikkelde voertuigen kunnen we in ons Mobility Innovation Centre gezamenlijk bijdragen aan het vormgeven van de toekomst van mobiliteit”, stelt VDL Nedcar CEO John van Soerland. “Een toekomst waarin we voor meerdere partners tegelijk verschillende werkzaamheden uitvoeren. De samenwerking met ElectricBrands biedt perspectief, voor onze medewerkers en voor VDL Nedcar.”

Van Soerland onderstreept: “We hebben voldoende capaciteit om het huidige ordervolume van ElectricBrands te dekken, maar ook aankomende orderpieken en langlopende orders.” XBUS en Evetta worden geproduceerd in de VDL Nedcar-fabriek in Born. “Ook de locatie met goede logistieke verbindingen op een centrale positie tussen Duitsland en de Benelux heeft bijgedragen aan de keuze voor VDL Nedcar als productiepartner”, legt CEO Ralf Haller uit. De productie van de Evetta met de zogenaamde pilotserie en de eerste levering aan de dealers staat gepland voor begin 2024, kort daarna kunnen de eerste eindklanten het voertuig in ontvangst nemen. De XBUS volgt dan een jaar later.

Photo: Bram Saeys; VDL Nedcar personeel; Kracht door samenwerking
VDL Nedcar gaat ElectricBrands XBUS en Evetta bouwen