Tweede XBUS prototype gepresenteerd: De “XBUS Koffer”

Tweede XBUS prototype gepresenteerd: De “XBUS Koffer”

ElectricBrands heeft vandaag het tweede XBUS prototype gepresenteerd tijdens de Future Fleet & Mobility Experience in Barneveld. Het tweede prototype, de “Koffer” is voornamelijk bedoeld voor zakelijke klanten en heeft tevens enkele verbeteringen ondergaan ten opzichte van het in juli getoonde prototype.

De nu gepresenteerde XBUS 2 is ontworpen als een “Koffer”. De box is een laadbak die geoptimaliseerd is voor gebruik door bijvoorbeeld bezorgdiensten of ambachtslieden. Deze moet ruimte bieden aan twee europallets of desgewenst ook individuele interieurinrichtingen kunnen bevatten.

Het leeggewicht zonder batterijen, lading en opbouw is 450 tot 600 kilogram (dit laatste is de maximaal toelaatbare waarde voor een L7e-voertuig). Desalniettemin moet het laadvermogen één ton zijn.

De prijs voor de “XBUS Koffer” begint bij € 16.823,- exclusief btw. De total cost of ownership, die belangrijk is voor commerciële klanten, zou tot 60 procent lager moeten zijn dan die van vergelijkbare modellen met grote verbrandingsmotoren en e-vans.

“Het bijzondere van het modulaire concept is dat iedereen zelf modules kan wisselen zonder speciaal gereedschap. Zo kan ik een camper ombouwen tot een gesloten opbouw zoals die met de XBUS 2 of een busje ombouwen tot een pick-up versie”.

De XBUS 2 bevat enkele verbeteringen die ElectricBrands als feedback kreeg op de roadshow met de XBUS 1.

Tweede XBUS prototype gepresenteerd: De “XBUS Koffer”